Kunst- en cultuur

Creativiteit is een belangrijk element van de ontwikkeling. Kinderen leren zich bij ons uiten door middel van muziek, dans, handvaardigheid, tekenen en toneel. 

Wij willen de kinderen met de verschillende disciplines kennis laten maken, zowel door zelf te produceren als door te bekijken. Het 21e eeuws leren bieden wij zoveel mogelijk ook in ons cultuuronderwijs aan: samenwerken, probleemoplossend denken, het kunnen vormen en verwoorden van je mening, reflecteren en creatief denken.  

Verder wordt er ruimschoots aandacht besteed aan: 

Muziekonderwijs: met de methode Zangexpress leren de kinderen eigentijdse liedjes, die ze ook thuis kunnen oefenen. Met de muziekschool Jays Place werken we samen om extra muziek –en danslessen te geven.  

Bibliotheek: de schoolbibliotheek wordt beheerd door een medewerker van de gemeentebibliotheek Rotterdam. We schaffen elk jaar de nieuwste kinderboeken aan. Zo blijft onze bibliotheek up-to-date. Ook worden er voor elke groep leuke themalessen door bibliotheek Oostland gegeven.  

Kijkkunst: elke groep krijgt een voorstelling of gastles aangeboden, waarbij ze kennismaken met dans, toneel of beeldende kunst. Daarna gaan ze in de groep opdrachten erover maken.  

Culturele uitstapjes: er worden bezoeken aan musea georganiseerd om de kinderen kennis te laten maken met nieuwe ontwikkelingen en ideeën.