Schoolbestuur

Stichting Scholengroep Holland

Onze school is een van de 14 scholen van Scholengroep Holland (SGH)

Wij zijn 14 openbare basisscholen in de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Zuidplas. ledere school heeft zijn eigen profiel en vanuit het principe 'eenheid in verscheidenheid' vormen wij samen de Scholengroep Holland. Onze missie is om samen te werken aan toekomstgericht onderwijs. Ons motto is daarbij "samen leven, samen werken en samen leren op basis van vertrouwen". Duurzaam omgaan met onze planeet is belangrijk voor ons. Duurzaam is voor ons: alles wat onze leerlingen willen erven, kunnen gebruiken en kunnen onderhouden. Samenwerking met iedereen die ons kan versterken in onze missie is vanzelfsprekend voor ons. Onze visie is dat we onze leerlingen zo goed mogelijk willen voorbereiden op hun leven in de maatschappij van morgen. Wat we doen moet bijdragen aan de ontwikkeling van onze leerlingen. Hiermee laten we zien dat we vanuit het belang van de leerling handelen. Wij hebben hoge ambities, voor onze leerlingen, maar ook voor ons zelf, en we beseffen dat een goede leraar ook "een leven lang leert".

Onze ambities

Wij geven onze leerlingen onderwijs dat hen het beste voorbereidt op de toekomst.

Wij zijn de beste werkgever in het onderwijs. Wij staan voor openbaar onderwijs. We staan bekend als sterke scholen.

Wat betekenen deze ambities voor onze leerlingen?

Dat betekent dat: onze leerlingen aan het einde van groep 8 doorstromen naar het voortgezet onderwijs dat bij hen past.

Wij maken bij ons onderwijs gebruik van technologie en wetenschappelijk onderzoek.

We leren onze leerlingen:

Samenwerken: "Ik kan met anderen op een constructieve manier samenwerken".

Creëren: "Ik kan iets maken, oplossen of bedenken".

Reflecteren: "Ik ben mij bewust van mijn handelen en denken en kan daarvan leren".

Verantwoorden: "Ik kan uitleggen waarom ik iets doe of niet doe".

Goed voor zichzelf, de ander en de omgeving te zorgen: "Ik weet dat ik niet alleen op de wereld leef en houd daar rekening mee".

Presenteren: "Ik durf mezelf aan een ander of een groep van anderen te laten zien"

Plannen: "Ik kan mijn eigen werk goed organiseren".

Ondernemen: "Ik durf risico's te nemen waar ik vooraf over heb nagedacht"

Duurzaam leven: "Ik kan zorgvuldig omgaan met onze planeet"

Samen

Onze scholen werken intensief samen.We gaan allen over de grens van de eigen school. Naast het twee wekelijkse directeurenoverleg heeft onze stichting een leerplein waar alle medewerkers terecht kunnen voor scholing, ontwikkelingsgroepen, leergemeenschappen. Daar ontmoeten collega's van verschillende scholen elkaar en leren ze met en van elkaar. In de afgelopen jaren heeft een cultuuromslag plaatgevonden in het project: Wie Het Weet Mag Het Zeggen. De Rijnlandes principes kregen een duidelijke plek binnen de orrganisatie van de stichting en de scholen. Het is niet altijd de leidinggevende die alles weet...... Iedereen mag op basis van kennis en ideeen meedoen aan onderwijsontwikkeling binnen de stichting en de scholen. Leidinggevende stimuleren en faciliteren leren op alle niveaus.

Onze scholen staan in:

Website: www.scholengroepholland.nl

Bestuurder:

Mevrouw A. van Vuuren

Werken bij Scholengroep Holland?